مثلث آتشِ موفقیت در فارکس

سه ضلعِ مثلث موفقیتِ واقعی و مستمر در فارکس چیه؟
دلارسازیِ واقعی و مستمر در فارکس، سه قسمت داره که باید دقیق، درست و کامل درکشون کنید.
- بازار و شرایط مختلفش
- استراتژی درست معاملهگری که برای شما و شخصیت شما، شخصیسازی شده باشه
- شخص تریدر که خودش رو خوب بشناسه، لحظهی بازار و شرایطش رو درست درک کنه، درجهی مهارتش در اجرای درست و دقیق استراتژیش بالا باشه و قبل و بین و بعدِ معاملاتش بتونه خودش و احساساتش رو به درستی مدیریت کنه.
همه چیز توی این ۳ مورده. یه جورایی شبیه پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیکه. این فایل مختصر، جای باز کردن به جزئیات نیست ولی در حد قابل درک بودن، سعی میکنم بازشون کنم. مورد اول، بازار و شرایط مختلفش. این مورد برای همه یکسانه. ذات بازار نوسانه و نوسانِ درست تشخیص دادهشده، چه در جهت صعودی و چه نزولی، عامل سود ما تریدرهاست. وارن بافت (صفحه ۶۸ – نامه به سهامدارها)
بیاید بازار و شرایطش رو مشابه جادههای مختلف با شرایط مختلف ببینیم. مثلا جاده یک طرفه و آسفالت، جاده دو طرفه، آزادراه چند بانده، کوچه کم عرض، جاده خاکی و پرپیچ و خم، مسیر کویری و رمل ماسهای و کلی حالت دیگه. حالا اینها میتونن بارونی باشن، برفی باشن یا هر مدل جوی دیگهای. حالا ما تریدرها شبیه رانندههایی هستیم که قراره بریم کویر و شرایط مسیر برای همهمون یکسانه، ماشینهامون یعنی همون استراتژیهای معاملاتیمون و توانایی رانندگی و حجم احساساتمون با هم متفاوته. اینجا اهمیت ماشین و مهارت راننده، همه چیزه. ماشینی باید داشت که بتونه رمل ماسهای رو درست رد کنه و باید رانندهای بود که مهارت درست روندن کویر رو بلد باشه. توی یکی از برنامههای کویر لوت که رفته بودیم، ۵ تا ماشین مخصوص کویر بودیم با رانندههای حرفهای و باتجربه، دو تا هایلوکس، یه پرادو و دو تا لندکروزر. یه مسافت حدودا یک کیلومتری بود که فقط یک راننده میتونست ماشینها رو رد کنه و با هایلوکس خودش رفت، با موتور چهارچرخ برگشت و ماشین بعدی رو برد و رفتن دنبالش و همین روال ادامه داشت تا ۵ تا ماشینو رسوند به مقصد. شرایط اون رملهای ماسهای برای هر پنجتا راننده یکی بود، ماشینها هم تقریبا شبیه به هم بودن ولی مهارت اون راننده بود که میتونست ما رو از اون مرحله رد کنه و به مقصد برسونه. پس ما میتونیم بهترین ماشینو داشته باشیم اما بهترین شایستگی و مهارت رو برای روندنش نداشته باشیم و یا بالعکس. این منم که باید خودمو به مهارت جادههای مختلف و ماشینهای مختلف برسونم. نکتهی مهم دیگه اینه که اون ۴ راننده، با تواضع میدونستن مهارت رد کردن اون شرایط رو ندارن و نیومدن لجبازی کنن و خودشونو توی مشکل گیر بندازن. دیدن کلیپ «مدیریت احساسات تریدر» توی بخش مکملها براتون جذابه. یه عکس لامبورگینی مشکی روشه.
پس لازمه ماشین مناسبی داشته باشی که از کویر تا آزادراه کارت رو راه بندازه و اونقدر ماهر باشی که نوع مسیر رو با تمام جزئیاتش درک کنی، به ماشینت، قدرت مانورت و مدیریت احساساتت آگاه باشی تابتونی به نتیجهی مطلوبت برسی. استراتژیهای معاملاتی جامع، تفاوت آنچنانیای با هم ندارن. همهشون مثل دینهای مختلف اومدن انسان رو به رستگاری برسونن، هر کدوم از مسیر خودش. مهم اینه که استراتژی معاملاتی،با تیپ شخصیتی شما سازگار باشه و بعد از حدود یک سال کار کردن با استراتژی، به کمک یه مربی باتجربه که هم شما رو خوب بشناسه هم استراتژی رو مسلط باشه، شخصیسازیش کنین. منظورم از شخصیسازی چیه؟ ما غذاهامونو شخصیسازی میکنیم، مثلا ادویهشو بالا و پایین میکنیم. غذا در اصلِ خودش یکسانه اما یکیمون با فلفل قرمز زیاد و سس تند لذت میبره، یکی با مایونز. یکی با گوشت مرغ فسنجونشو درست میکنه، یکی با گوشت قرمز. مهم اینه که انواع و اقسام حالتها رو امتحان کرده باشی تا بتونی ورژن خودت رو پیدا کنی. توی استراتژی هم همینطوره، یکی براش بهتره که استراتژی رو روی تایم فریم ۱ ساعته انجام بده، یکی ۱۵ دقیقه، یکی دیگه ۵ دقیقه یا ۱ دقیقه. یکی براش چارت EURUSD با نوسان نسبتا کم بهترینه، یکی دیگه NASDAQ پرنوسان. یکی میتونه همزمان روی ۸ مانیتور تحلیل داشته باشه و نتیجه بگیره، یکی دیگه باید فقط تک ماینتوره و تک چارته جلو بره. یکی باید نهایتا در روز دو کلیک و ترید داشته باشه و یکی دیگه تا ۳۰ کلیک و ترید در روز براش بهترینه. این تفاوتها خودشونو در طول مسیر، بسته به نوع نگاه و تحلیل، مدل ذهنی اون تریدر، سبک ریسکپذیری و ریسکگریزیش، ظرافتهای شخصیتش، آرکیتایپهای غالب روانش و ناخودآگاهش که عملا فونداسیون کامل روان امروزشه، خودشونو نشون میدن.
پس قرار نیست سیستم معاملاتیای به تنهایی از شما یه تریدر حرفهای بسازه. این سیستم رو باید کامل یاد بگیرید با تمام وجودتون درکش کنید، شخصیش کنید و اونقدر روی خودتون و مهارتهاتون کار کنید تا بتونید بهترین اجرای ممکنتون رو داشته باشین. این، یعنی پیروزی
پیروز باشید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.